Over JFV Ouranos

Sinds 1983

JFV Ouranos is de grootste studievereniging verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. De vereniging is opgericht in 1983 en is sindsdien flink gegroeid.

JFV Ouranos organiseert academische, carrièregerichte en sociale activiteiten, zoals lezingen, workshops, wekelijke borrels en andere activiteiten waar rechtenstudenten kennis met elkaar kunnen maken. Ook is JFV Ouranos vertegenwoordigd in de medezeggenschap binnen de faculteit, op verschillende niveaus.

In de Faculteitsraad bezit List LEX (de partij van JFV Ouranos) 2 (van de 6) zetels. Meer informatie over de medezeggenschapstak van onze vereniging vind je hier.

Wanneer je lid bent van JFV Ouranos kun je studieboeken met 10% korting voor nationale en 15% korting voor internationale titels aanschaffen. Andere voordelen als lid van JFV Ouranos: korting op of gratis toegang tot activiteiten, kennis maken met toonaangevende advocatenkantoren en direct een groot netwerk van handige contacten en vrienden opdoen in Maastricht.

Een vereniging met veel voordelen, zonder verplichtingen! Als je onze activiteiten niet alleen wilt bezoeken, maar ook wilt helpen organiseren, kun je lid worden van een commissie.

Wat de vereniging laat draaien

Organen binnen Ouranos

01

Bestuur

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor alle dagelijkse activiteiten.

02

Adviesorganen

De adviesorganen voorzien het Bestuur en de ALV van advies omtrent beleid en financiën.

03

Commissies

De commissies organiseren activiteiten en vormen de kern van JFV Ouranos.

Vertegenwoordiging van Ouranos

List LEX

List LEX bestaat voor alle studenten. Ons doel is om jouw belangen beter te behartigen binnen de Faculteitsraad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en binnen de Universiteitsraad. We willen onze faculteit en universiteit laten evolueren door haar studenten erbij te betrekken!   

Verbondenheid

Zuster verenigingen

JFV Ouranos is aangesloten bij het netwerk Landelijk Overleg Juridische Faculteitsverenigingen (LOJFV), een landelijk samenwerkingsverband tussen alle juridische faculteitsverenigingen in Nederland. De aangesloten verenigingen organiseren allen juridisch relevante en sociale activiteiten voor de ambitieuze rechtenstudent. Meer informatie nodig? Klik op een van de logo’s om naar de website van de betreffende vereniging te gaan.

 

Documenten

Statuten & HR

Bij vragen over (de uitleg van) onderstaande documenten en bepalingen, neem gerust contact op met het Bestuur, of de leden van de Raad van Advies.

Statuten der JFV Ouranos

Lees hier onze interne regels en afspraken.

HR der JFV Ouranos

Lees hier de aanvullingen op en uitwerking van onze statuten.

Declaratierichtlijn

Lees hier de richtlijn omtrent vergoedingen en declaraties.

Algemene voorwaarden

Lees hier de kleine lettertjes.

Protocol Waarschuwingsregister

Lees hier de regels over o.a. de no-show fee.