Het kantoorprofiel van

Paulussen Advocaten

Paulussen Advocaten is opgericht in 1895. Ons advocatenkantoor heeft 2 vestigingen: in Maastricht en in Heerlen.

Stage

Studeer jij rechten en sta je te popelen om praktijkervaring op te doen? Dan is een stage bij ons kantoor zeker interessant voor jou. Paulussen Advocaten bestaat 125 jaar en is een van de grootste kantoren in het zuiden. Met ruim 25 advocaten, mediators en curatoren adviseren wij onze cliënten vanuit Maastricht en Heerlen op een groot aantal rechtsgebieden. Je kent ons van de klimaatzaken tegen de Nederlandse Staat en Royal Dutch Shell. We treden op voor overheden, voor de M van het MKB en voor internationale beursgenoteerde bedrijven. Ook ken je ons als curator in het faillissement van Macintosh (een van de grootste faillissementen in de Nederlandse geschiedenis) en als curator van een groot internationaal studentenuitzendbureau. Verder zijn wij stadsadvocaat van verschillende gemeenten en treden wij op voor andere overheden en non-profit organisaties.

Wil je meer weten? Lees dan op onze website of op linkedin de ervaringen van andere studenten of meld je aan voor een walk & talk.

Als je interesse hebt stuur dan een email aan Nadia Thewissen via stages@paulussen.nl met:

  • je schriftelijke sollicitatie
  • CV en cijferlijst
  • de periode dat je beschikbaar bent
  • geef ook aan in welk studiejaar je zit (bachelor/master)

Carrière en werkomgeving

Wij investeren in kennisontwikkeling, werken aan relevante projecten en we bieden een prettige en tegelijkertijd ambitieuze werkomgeving. Daardoor is Paulussen Advocaten een aantrekkelijke werkplek voor advocaten, juristen en andere medewerkers. Wij vormen een hecht team van mensen met verschillende achtergronden en expertises. Wat ons in onze diversiteit bindt is dat wij met elkaar en met onze cliënten kansen creëren, waar anderen in problemen blijven denken.

Investeren in kennis en vaardigheden

Kennismanagement en het trainen van vaardigheden is van wezenlijk belang om dienstverlening op het hoogste niveau te kunnen blijven realiseren. Paulussen Advocaten investeert voortdurend om de kennis van haar advocaten up-to-date te houden en om hun vaardigheden zoals onderhandelings- en mediation technieken verderte ontwikkelen. Dit gebeurt doordat medewerkers intensief worden begeleid bij hun ontwikkeling en door de inzet van een breed scala aan opleidingsmiddelen, variërend van interne tweewekelijkse themabijeenkomsten, cursussen, externe masterclasses tot en met specialisatie-opleidingen op postdoctoraal niveau.

Juridische bibliotheek

Het up-to-date houden van de kennis van onze advocaten heeft continu de aandacht. Daartoe hebben we een state-of-the-art juridische bibliotheek, die wordt beheerd door een fulltime juridisch documentalist en assistent.

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Als bedrijf met twee vestigingen in Limburg vinden wij dat wij een maatschappelijke taak hebben om mee te bouwen aan een gezonde en duurzame toekomst voor Limburg. Daarom zetten wij onze kennis, kunde, netwerken en middelen in om op verzoek, maar ook proactief en initiërend aan dit doel mee te werken. Paulussen Advocaten is ook een van de grondleggers van de Groene Zaak, een bedrijvenvereniging van meer dan 200 Nederlandse bedrijven die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan en gezamenlijk streven naar een snelle verduurzaming van de economie.